26. veljače 2017.

ARTDECO RICH TREATMENT FOUNDATION-Recenzija pudera za normalnu suhu kožu


Prije nekoliko dana smo na našoj facebook stranici postavile sliku Artdeco pudera gdje smo pisale da će biti ubrzo recenzija, pa evo je konačno :).
Dakle, riječ je o jednom od drogerijskih pudera koji je idealan za normalnu i suhu kožu. To vam mogu iskreno reći, jer je kod mene izrazito suha koža, dok za ostale tipove nisam sigurna. Prema tome djevojke koje imaju suhu kožu, Artdeco puder ima moje preporuke.
Artdeco Rich Treatment Foundation dolazi u staklenoj bočici, koji nema pumpicu već dolazi jedna lopatica ( tako je ja zovem :D), koja je uredu,ali preferiram pudere sa pumpicom, najviše zbog toga što mi je lakše dozirati količinu.Da ne zaboravim da dolazi u količini od 20 ml, sasvim dovoljno, posebno za nas koje volimo da isprobavamo pudere.


Ovdje imate sliku te lopatice :).


E sad, pošto smo opisali proizvodi, možemo da pređemo na važnije stvari. Prva od njih je da ovaj puder po mom mišljenju nije za neke važnije prilike, dakle više je za dnevne varijante.
Iako nemam lošije lice, mogu da kažem da ima neku srednju prekrivnu moć. Pošto ima tu lopaticu, ne mogu tačno da kažem koliko je dovoljno da ne bi izgledalo previše. Također bitna stvar je da ne oksidira, a što se tiče postojanosti solidno :).
Ja sam pogodila nijansu, mada nije to za mene teško, jer skoro svaki puder mi najsvjetliji odgovara. Ja sam ga nanosila i prstima i četkicom, te u oba slučaja je uredu, ne setuje se brzo. Također poslije nanošenja ne moram stavljati puder u kamenu, jer ne prosijam u toku dana,što je meni najvažnije. Nisam ljubitelj pudera u kamenu.Na samom pakovanju pudera piše da daje baršunast i blistav izgled, pri čemu su upravu.



Ja posjedujem 10.23C, ovdje na slici vidite kako izgleda. Postoje još neke nijanse, kao što će te imati priliku da vidite na sljedećoj slici


Što se tiče skidanja, ja nemam neki problem da ga fino skinem sa lica. Prvo koristim micelarnu vodu, nakon koje pređem lice vlažnom maramicom, i za kraj ide umivanje gelom.

Ovaj puder sam kupila  u CM-u, tada je bio na akciji i platila sam ga 10 KM, a inače mu je redovna cijena 20 KM.



Da li ste vi probale ovaj puder,ako jeste pišite svoje utiske.

Amila&Admira
Šaljemo vam puno poljubaca. 

22. veljače 2017.

Fortune Favours the Brave- Makeup Revolution London


Kao što sam već jučer najavila da ću pisat recenziju one divne palete da sad ispunim svoju obavezu...Dakle, riječ je o brendu Makeup Revolution, a sama paleta o kojoj želim da vam pišem zove se Fortune Favours the Brave.

 
Fortune Favours the Brave paleta dolazi u prelijepom pakovanju zlatne boja, pri čemu je samo pakovanje dosta čvrsto i prema tome dosta kvalitetno.Sa unutarnje strane palete nalazi se ogledalo koje je super, a također dobije se jedna dvostrana četkica koja je s jedne strane  za nanošenje sjenila,a s druge strane za blendanje. Kao što sami znate da četkice koje dođu uz paletu nisu neke kvalitete,ali ova iskreno može da posluži za neki brzinski make-up. 



 
 Sljedeće na redu i meni najvažnije jesu nijanse. Eh, tu se ima šta pisati :D. Zaista sam oduševljena i prezadovoljna kvalitetom sjenila. Omjer cijena-kvalitet je više nego odličan. Kada je u pitanju boja sjenila, mislim da vam je dovoljna samo ova paleta da biste mogli napraviti i dnevni i večernji look. U njoj imate od najsvjetlijih do najtamnijih. Tu su bijele,rozikaste, crna koja je najcrnja boja koju sam vidjela, dakle crna kao ugalj :D, ali iskreno, pa tu su i zelene, ljubičaste, plave, smeđe...dakle za svakog ponešto. I da, naravno da ne zaboravim također bitnu stvar a to je da u njoj imate 30 sjenila od kojih dođe 10 matt sjenila, a ostalih 20 su sjajne i sedefaste. Dakle, jednom riječju savršenstvo, kao što će te imate priliku da vidite na slikama. Još jedna bitna stvar jeste da su sjene zaštićene klasičnom prozirnom folijom na kojoj su ispisani nazivi sjenila. Što se tiče sjenila, moram da kaže da se ne truse.






Pigmentacija  zavisi od nijanse do nijanse.To ćete vidjeti na fotografijama. I još da napomenem da ispod nijanse nisam stavljala nikakvu bazu.


Prva slika:  Glimmer; Buffer; Peachy; Hope; Fortune; Skylight; Transformer; Midnight Rainbow.



Druga slika: Ice Cloud; Golden Coins; Cashmere; Tip Top; Yes Please; Green Machine; Smoothie.

 
Treća slika: Soft; New World; Favour; Sunset Hour; Super Gold; Winning; Brave; The Revolution.

 
Četvrta slika: Caffeine; Latte; Pink Diamond; Creme; Drama Queen; Lonely Planet; Blacque.

A na sljedećim slikama možete vidjeti kako izgledaju na očima.




Paletu sam kupila po cijeni od 38 KM, kod djevojaka iz Sarajeva. Dostavu nisam platila,već sam lično preuzela, ali poštarina iznosi 5 KM za sve one koji nisu iz Sarajeva.

Facebook stranica preko koje možete poručiti, ili samo pogledati je ova:https://www.facebook.com/makeuprevolutionbih/?ref=ts&fref=ts


Da li vam se sviđa ovakav tip recenzije, ukoliko vam se sviđa pišite u komentare. 
Pišite da li vi posjedujete neku Makeup Revolution paletu i kakvi su vaši utisci, jer ne želim da ostanem samo na ovoj paleti, u planu imam da kupim i ostale njihove najprodavanije palete kao i da probam ostale proizvode.
Admira & Amila
Šaljemo vam puno poljubaca

19. veljače 2017.

AVON Infinitize mascara


Da krenem ispočetka...jedna od mojih najdražih maskara je Maybelline  the colossal volum express, ali ipak volim da isprobavam i druge, kao što je ova iz Avona.
Prvo o čemu želim da pišem jeste da ova maskara dolazi u jednostavnom pakovanju, zanimljive boje.Na samoj bočici se nalazi količina maskare ( 10 ml ), sasvim dovoljna količina da vam traje solidno vrijeme.. i naravno vrijeme trajanja maskare, kao i boja maskare ( black-crna) ..šta više treba.
Što se tiče četkice ona je dosta velika i gumena, što ja i ne volim, ali na stranu sve to ukoliko ona dosta izvuče trepavice, što i radi.
Takođe, mogu da kažem da je ova maskara više za dnevnu varijantu,nije previše napadna,ne napravi efekat vještačkih trepavica.
Što se tiče samog proizvoda, ja stavim dva puta na trepavice, ne sljepljuje trepavice, dosta dugo traje na očima.
Sam proizvod maskare je malo suh dakle, nije dosta tečna maskara, pa da morate čekati neko vrijeme da se osuši da bi davala bolji efekat.
Meni jedina negativna strana ove maskare je ta što se teže skida,što se desi da ujutru ispod očiju bude malo crno.
Ja sam ovu maskaru kupila zajedno sa parfemom u nekom setu, tako da ne znam tačno cijenu,ali koliko sam istraživala mislim da nije skupa, oko 7 KM.





13. veljače 2017.

RECENZIJA: BYPHASSE micelarna voda


U ovom postu želim da vam kažem nešto više ovo Byphasse micelarnoj vodi. Koristim je već duže vrijeme i mislim da mogu da kažem svoje utiske...
Dolazi u dosta jednostavnoj ambalaži s rozim čepom koji radi na pritisak..Dosta je lako dozirati količinu proizvoda, te ja iskoristim tri tufera za skidanje šminke.Ova micelarna voda kaže da je namjenjena osjetljivoj koži te koži sklonoj iritacijama. Takođe, piše da pomaže pri uklanjanju nečistoća s lica,očiju i usana, te mogu da u tom slučaju savršeno djeluje. Dosta dobro skine šminku, što je meni super, jedino što poslije nje lice bude nekako ljepljivo, pa ukoliko to nekom smeta predlažem da je izbjegava. Dolazi u količini od 500 ml, a u Bingu sam je platila oko 5 KM, mada sam neki dan gledala da je skuplja, čini mi se oko 9 KM, mada nisam 100% sigurna oko cijene.
Sve u svemu meni se pokazala dosta dobrom, tako da sigurno je kupujem čim potrošim :)


7. veljače 2017.

Naš prvi rođendan

Mnogi roditelji budu u velikoj dilemi oko toga kako bi trebali da organizuju rođendan. Svi žele da to bude nešto što će se pamtit dugo vremena.Dosta vremena provedu razmišljajući da li da zabava bude u restoranu,igraonici ili kući/stanu.U ovom postu želim da vam pišem o rođendanu kakav smo mi organizovali...


Što se tiće prostora, ja sam odmah znala da će to da bude u našem stanu. Mislim da je kuća/stan puno bolji i pristupačniji kad je u pitanju mala beba. Lakše je presvući je, uspavat....
Kad je u pitanju dekoracija, potrebno je samo da imate dovoljno vremena da po internetu istražite brojne mogučnosti koje sami možete kreirati. Tako sam ja uradila od dekoracije do hrane,kolačića, sve osim torte.Tako da sam pravila muffine,cake pops..koji su bila prelijepa dekoracija,a i pored toga bili su bas ukusni :))


Prilikom istraživanje dekoracija, na facebook stranici samo našla djevojku koja pravi Setove za prvo šišanje- Handmade by Điđa. Ti setovi su prejeftini,a tako lijepa uspomena.


Meni lično najdraži dio organizovanja rođendana bio je traženje outfita-a za moju princezu. Tu sam znala da ne želim da to bude roza ili crvena moja :)




Za bebu i tatu  pripremila sam  manju količinu šlaga da se zabavljaju..


Zar nije simpatično?

Za fotografiju je bio zadužen Keza wedding photography&video.

4. veljače 2017.

RECENZIJA: Vex Pro Camera Ready Foundation


Mislim da ste već svi dobro upoznati da je Farmasi izbacio novi puder pod nazivom Vex Pro Camera Ready Foundation ili tzv. "SELFI PUDER" :).
Dolazi u tri nijanse - Vanilla, Natural Beige i Dark Beige, tako da mislim da svako može za sebe da izabere nijansu koja će mu odgovarati.


Ja imam Vanilla nijansu puder, i ta boja savršeno odgovara mojoj boji tena. Moja koža je dosta suha, pa prema tome mogu da kažem da dok sam ga stavljala nisam uopšte osjetila da zateže. Takođe, ne ostavlja utisak kao da imam masku na koži. Dosta hidratizira, što je meni itekako bitno.


Na ovoj slici imate situaciju PRIJE I POSLIJE. Na licu sam samo stavila hidratantnu kremu, nisam stavila korektor,iako imam malo veće podočnjake. Kao što se da primijetiti ja sam dosta svijetla, nemam nikakvih bubuljica,ožiljaka...osim što imam pjegice...ali ipak mogu da kažem da ima veoma dobru prekrivnu moć, što je itekako bitno ukoliko želimo da izgledamo savršeno na slikama:)

Nastavak ( Admira )


Na ovoj slici vidite prije i poslije kad je u pitanju Vex pro puder, nijansa Natural Beige. Što se tiče prekrivanja,više nego solidno, uspio je da djelomično prekrije podočnjake, što vidite na slici gdje uopšte nemam ništa osim pudera.Imam mješovitu kožu, koja je tokom ovog zimskog perioda više suha, a puder mi nije dodatno isušio iako ima lagani matt finiš. Lagan je na koži, nemam osječaj maske na licu. Meni nijansa 02 odgovara za neke večernje varijante, mada sam ja tip koji može koristit 01 i 02 nijanse.

Prema tome, za sve djevojke,žene koje vole šminku i koje vole da se slikaju imate moju preporuku za ovaj puder.
Nećete se pokajati ukoliko ga kupite.
Promo cijena u februaru je 12.95.



Želim vam ugodan ostatak vikenda :D


2. veljače 2017.

Moji Farmasi proizvodi

Već duže vrijeme razmišljam šta bi mogao da bude moj prvi post, pa sam konačno donijela odluku da bude moji nadraži FARMASI proizvodi, jer iskreno u zadnje vrijeme ništa drugo  i ne koristim :).
Mislim da svi več dobro poznajete Farmasi brend kao katalošku prodaju,pa nema potrebe previše da pričam.
Jedino što moram da kažem jeste to da su Farmasi proizvodi dosta kvalitetni,nisu testirani na životinjama, na prirodnoj bazi, bez parabena i silikona.

 Ovo je skromna, ali meni vrlo draga skupina mojih proizvoda :)


Prvo ćemo krenut od lica,očiju,obrva...


Moja omiljena CC tonirana hidratantna krema, nijansa light to medium. Moram da kažem da ima solidno prekrivanje, ima divan miris kao i svi farmasi proizvodi,pa svaki put uživam dok je nanosim...
Kada je u pitanju puder u kamenu na slici imam neki koji je čini mi se neka limitirana kolekcija.
Za obrve najviše volim da koristim olovke,jer mi je puno lakše, ali ipak sam sebi kupila sjenu za obrve, i mogu rec da nije ni s njom teško radit.
Od sjena imam samo ovu jednu malu paleticu..
Tuš za oči je savršen,meki kist, iskreno da kažem samo znam i da radim sa mekim kistom :)
Highlighter,nijansa silver..nisam ljubitelj tečnih highligtera.
I na kraju, kao šlag na tortu je savršeni Time locker,fiksator...SAVRŠENSTVO...Drži šminku cijeli dan na mjestu, a pored toga tako lijepo osvježava lice,prezadovoljna.

Moja kolekcija ruževa za usne...


Kolekcija nije nesto velika, ali meni sasvim dovoljna :)
U olovci su mi najnoviji,pa ne mogu ništa još uvijek da kažem, to ćemo ostavit za neki drugi post.
Do ruževa u olovci nalaze se dva koja su limitirana kolekcija i mogu da kažem da mi je žao što nisam kupila još bar po jedan da imam u zalihama. Ovaj ljubičasti je moj favorit, svaki put kad ne znam šta da stavim uzmem njega :)).
Od matt ruževa u kolekciji posjedujem tri. Za njih mogu da kažem da su sasvim ok,ne isušuju usne,pigmetacija je odlična i stoje na usnama po nekoliko sati.
Sljedeći na redu su iz kolekcije ROUGE LIPSTICK, divne nijanse,ne razlivaju se na usnama, a još su bolje kad se koristi olovka za usne..
Zadnji,ali ne manje važan je iz kolekcije TRUE COLOR, imam samo jednu nijansu, divna bordo nijansa, obožavam takve boje..

Kolekcija lakova za nokte..



U kolekciji posjedujem  dva  koji su shimmer i jedan lijepi roskasti lak.
Sljedeči na redu su ovi brzosušeči lakovi, meni iskreno puno draži nego ovi prije spomenuti. Suše se u sekundi, što je meni izuzetno bitno, nijanse su prelijepe, a na noktima stoje i po nekoliko dana.