9. ožujka 2017.

MICELARNA VODA ILI PRIRODNI TONIK ZA SKIDANJE ŠMINKE-Moje iskustvo i zašto preporučujem oba proizvoda




Pozdrav dragi moji, konačno sam našla malo vremena da i ja nešto napišem. 
Mnoge od nas su bar jednom u životu probale micelarnu vodu, mlijeko ili tonik za skidanje šminke. Kao što možete iz naslova naslutiti u ovom postu će biti riječ o toniku i micelarnoj vodi, nisam neki obožavatelj mlijeka za čišćenje lica tako da sam davno od njih odustala.

Do sad sam isprobala nekoliko miceralnih od drogerijskih do onih koje se mogu kupiti u apoteci ( Garnier, Avene itd) i mogu vam samo reći da sam bila jako razočarana jer su mi sve dodatno isušivale lice i nisu bile zdrave za moju kožu (nekoliko prijateljica mi je potvrdilo isto). Nakon mog razočarenja u micelarne vode kao i mlijeka, mojoj potrazi je došao kraj kada sam otkrila prirodni tonik za skidanje šminke. O njegovim blagodatima ću još pisati.


Farmasi Skintrends micelarnom vodom 3 u 1




Zašto sam se odlučila za Farmasi Skintrends micelarnu vodu iako sam na početku napisala da sam razočarana u iste i slične proizvode. Odgovor je jednostavan, jedna od najboljih prijateljica mi je počela raditi za Farmasi i kada mi je dala novi katalog, zainteresovala sam se bas za ovaj proizvod jer je u tom periodu u našem gradu vlada ogromna restrikcija vode, a šminka je morala da bude kvalitetno uklonjena sa lica. Ova micerlana mi se odmah dopala jer na samoj ambalaži piše da  sadrži ekstrakt acai bobica ( acai sam već koristila u ishrani i mnogi su već čuli za njega, nova tzv. superhrana koja zaista i pomaže) kao i to da je pogodna za suhu kožu i da je dodatno ne isušuje. Pošto je ova zima bila baš jaka i hladna, koža lica mi je bila dodatno suha i nisam je htjela još više isušiti nekim agresivnim proizvodom. Micelarna voda dolazi u providnoj plastičnoj ambalaži od 225 ml., ugodnog je mirisa i lahko se dozira, ne izlazi ni premalo ni previše proizvoda.

FARMASI kaže da ovaj proizvod u samo jednom potezu, odstranjuje šminku i sebum bez utrljavanja, hidratizuje i umiruje, ne iritira kožu i ostavlja je savršeno čistom i bez osjećaja neprijatnosti. Također odčepljuje  pore, tonizira i vraća izgubljenu vlažnost, a već spomenuti ekstrakt acai bobica revitalizuje i hrani kožu. Ovaj proizvod je namijenjen za sve tipove kože. Nije potrebno dodatno ispiranje.

MOJE ISKUSTVO nakon potrošene jedne boce jeste da je ova micelarna ispunila ono što proizvođač kaže za nju. Imam mješovitu kožu koja je osjetljiva i sklona aknama koju je hladna zima dodatno isušila, i svaki proizvod sam koristila sa oprezom kako ne bih napravila još veću štetu na licu i vratila probleme sa aknama. Koristeći ovu micelarnu moja koža je dobila dodatnu hidrataciju i uspješno sam skidala šminku sa lica kao i sa očiju. Važno za spomenuti jeste da imam osjetljive oči koje mnogi proizvodi znaju iritirati, a od nekih su mi i trepavice pojačano opadale 😕. Sa ovim proizvodom to nije bio slučaj, bez problema i iritacije sam uklanjala šminku sa očiju, a trepavice su ostajale tamo gdje im je i mjesto . Iako su micelarne vode većinom ne ispiru, ja to ipak učinim svaki put, jer ne volim osjećaj koji imam nakon njih, nakon skidanja šminke i sa Farmasi micelarnom vodom morala sam se umiti, imala sam uvijek neki ljepljivi osjećaj na koži koji mi nije bio baš ugodan i to je jedina mana ovoj micelarnoj koja se lahko može zanemariti. Definitivno preporučujem ovaj proizvod da ga i vi isprobate, pogotovo djevojke koje imaju suhu kozu ili mješovitu kao ja. Proizvod je trenutno na sniženju i košta 9 KM, sasvim dobra cijena za odličan proizvod.


Tonik za skidanje šminke by Aida Karamović


Ovaj prirodni tonik je nešto najbolje što sam ikad probala za skidanje šminke. Lagan je, ne izaziva nikakve iritacije, i što je najbitnije u jednom potezi sa malo proizvoda na blaznici odstrani i vodootpornu šminku i vjerovali ili ne pritom je sasvim PRIRODAN. Da, i to postoji, prirodno, zdravo i učinkovito. Rekoh vam, nešto najbolje i najsavršenije što sam imala priliku koristiti.

AIDA KARAMOVIĆ nam kaže da njen savršeni tonik skida čak i HD šminku, poptuno je siguran za oči. Oism što skida šminku, tonik hrani vašu kožu te pospješuje rast obrva i trepavica.

MOJE ISKUSTVO sa ovim tonikom ne znam hoću li moći da vam dočaram, ali pokušat ću.
Aida zaista nije pogriješila u svom opisu ovog tonika,  sa malo proizvoda uspijem skinuti svu šminku sa lica, a ono što ovaj tonik čini posebnim i drugačijim od micelarnih jeste da njega zaista ne morate ispirati jer će vaše lice biti odmah mekano i vidljivo čisto i hidratizirano, i kao što sam već spomenula, proizvod je 100% prirodan tako da neće biti nikakvih negativnih posljedica. Tonik mi je postao posebno drag kada sam shvatila da mi njeguje trepavice i da ih zaista dodatno hrani. Nisu ispadale čak ni onda kada sam imala jako mnogo maskare na njima, trepavice umjesto na blaznici bile su tamo gdje i treba da budu, na mojim očima  😀. Moram napomenuti da sam mnogo puta pročitala da djevojke tokom svoje svakodnevne njege lice, micelarne vode koriste kao tonike, misleći valjda da tako čine dobro svojoj koži, da će je na neki način nahraniti. NE, ne radite to nikada, micelarne vode nisu namijenjene za takav vid njege. Zbog toga mi je ovaj tonik must have pogotovo kada želim da nahranim kožu u hladnijim danima, njega bez grižnje savjesti mogu nanijeti i kao tonik nakon čišćenja i prije hranjive kreme jer je potpuno prirodan bez ikakve hemije u svom sastavu. Cijena ovog tonika je 9 KM. Savršena cijena za još savršeniji proizvod koji svakome preporučujem da ga isproba, pogotovo onima koji kao i ja, malo više obraćaju pažnju o tome šta stavljaju na kožu i koji žele da još dugooo dugoo imaju svoje obrve i trepavice na pravim mjestima 😀.

Stranica sa koje možete naručiti savršeni prirodni tonik za skidanje šminke 💗, kao i mnoge druge odlične Aidine proizvode o kojima ću i u budućnosti pisati: https://www.facebook.com/Aidaa.Karamovic/


Kako vi skidate svoju šminku? Da li ste probali ove proizvode ili slične koje bi nam mogli preporučiti kako bi i njih uvrstili u naše recenzije. 
Pišite nam 💕.

Šaljemo vam mnogo 😘 iz kišnog Sarajeva.

Nema komentara:

Objavi komentar