24. ožujka 2017.

Casual Friday





Napokon je došao dan da napišem fashion post. Danas je to u pitanju jedan casual outfit. Pošto je napokon došlo proljeće i ovo lijepo vrijeme, odmah je sve lakše:)).
Danas na sebi imam farmerke  koje su u zadnje vrijeme nešto što ne skidam sa sebe. Udobne, lijepe i najvažnije u njima se fenomenalno osjećam. Košuljica je maslinasto zelene boje, preko koje fantastično ide ova kožna jakna ( nije prava koža:)). Cipelice obožavam :) i jedva sam  čekala da dođe lijepo vrijeme i da ih mogu nosit. Preudobne, mogu se nosit uz obični  outfit, kako sam to ja danas nosila, a idu fantasično i uz neke fancy stvarčice.





Hlače: Only
Košulja: Vero moda
Cipelice: Tamaris
Torba: Deichmann

23. ožujka 2017.

Vrijeme je da proljeće dočekamo sa blistavim tenom. Za vas sam isprobala 3 Balea maske koje obećavaju hidriran i blistav ten u samo nekoliko minuta

Davno sam shvatila da mojoj koži u zimskom periodu nisu dovoljne hidratantne i hranjive kreme, nego joj je potrebna dodatna hidratacija koju mogu dobiti koristeći se raznim maskama, par minuta sedmično za blistav i zdrav ten, zvuči savršeno.

Ovaj post ću posvetiti Balea maskama koje sam isprobala za vas. Jedna me je pozitivno iznenadila, dok je druga bila ogromno razočarenje. Treća maska je bila solidna, ni tamo ni vamo 😀



Prije nekoliko dana smo na našoj facebook stranici objavili post o ovim maskama, mislim da je došao red i da napišem nešto o njima.

1. Počet ću sa maskom koja me oduševila, tako da sam je već nekoliko puta kupovala. 





BALEA kaže da je riječ je o maski koja obećava hidriran i izjednačen ten nakon samo 10 minuta. Balea Aqua maska sadrži ekstrakt algi koji umornoj i iscrpljenoj koži odmah pruža svjež učinak. Maska je namijenjena za kožu kojoj je potrebna dodatna hidratacija. U ovom pakovanju dobijemo jednu masku koja izgleda ovako:


MOJE ISKUSTVO sa ovom maskom je itekako pozitivno. Na mojoj koži lica je imala pozitivan efekat, lice mi je bila hidrirano, suhi dijelovi nisu bili vise toliko suhi, nisam imala nikakvih negativnih nuspojava, miris je ugodan, tekstura maske je kao da je od gela, nakon 15 minuta ostatke maske sam lagano umasirala u kožu, čak mi je i naredno jutro koža lica bila svježa i hidrirana, tako da sam je nastavila kupovati jer je cijena od 2.10 KM  i više nego odlična s obzirom da sam dobila ono što sam i željela (probala sam i druge maske na ovaj fazon i bile su ogromno razočarenje, kao i mnogo skuplje). Moja preporuka za ovaj odličan proizvod.


2. Naredna maska mi je bila onako. Nije toliko loša, ali nije ni maska koju ću ikad više kupiti.




BALEA za ovu masku kaže da je to hidratantna maska s termalnom vodom i ekstraktom morskih algi. Osvježava, revitalizira, umiruje te umanjuje napetost suhe kože. Ova maska dođe u pakovannjuod 2 komada od 8ml.








MOJE ISKUSTVO sa ovom maskom nije ni pozitivno, ali ni negativno nego je i jedno i drugo. Očekivala sam mnogo više od nje da budem iskrena. Pozitivno iskustvo sa prvom maskom i slični sastojci su me naveli da je isprobam, nadajući se također dobrom proizvodu za malo novca. Razlog zašto je vise ne želim koristiti jeste taj što me je prvo odbila tekstura maske, sve je bilo uredu dok nije došao trenutak da ostatke maske utrljam na lice, tada sam osjetila ljepljive ostatke maske na licu i prstima, poslije nekoliko minuta stvorio mi se neugodan film na kozi od kojeg mi je vrat izgledao prljavo. Maska je fino na trenutak hidrirala kožu, ali sam se nakon nje morala umiti vodom jer sam imala neugodan film na licu i osjećaj da mi se sva prašina lijepi za lice. Ne bih je više kupovala, i ne preporučujem je.


3. Posljednja maska je ogromno razočarenje, lijepo pakovanje i ono "limited edition", su u meni probudili pomisao da bi to mogla da bude neka super maska sa kojom nas Balea želi malo počastiti. Nakon što sam je isprobala bila sam jako razočarana, a ispod ću vam reći i zašto.



BALEA za ovu masku kaže da je za sve tipove kože sa laganim hladećim efektom. Njeguje, opušsta i umiruje kožu pod stresom. U ovom pakovanju dobijemo 3 maske od 5 ml.

MOJE ISKUSTVO sa ovom maskom je negativno jer nisam vidjela nikakvog efekta ni poboljšanja dok sam je koristila, a koristila sam je 3-4 puta, svaki put se nadajući da ću naći bar jednu pozitivnu karakteristiku, ali ni nakon 4.puta ova maska nije ostavila pozitivan dojam na mene. Ova maska treba da ostane limited edition, nikad je vise neću koristiti i ne preporučujem je.


Da li ste vi probali neku od ovih maski? Zanima nas i vaše iskustvo ako jeste, ili možda imate neke druge maske za preporučiti da ih i mi probamo.
Nadam se da vam se svidio ovaj post, ako imate još nekih pitanja u vezi sa Balea maskama, pišite nam.
Naredni post stiže ubrzo, a do tada uživajte u suncu.

Šaljemo vam mnogo ljubavi iz sunčanog Sarajeva 😍💕😘












15. ožujka 2017.

SET FARMASI ČETKICA- recenzija i moji utisci


Pozdrav dragi moji...
Farmasi četkice u svojoj kolekciji posjedujem već duže vrijeme, ali nisam htjela da pišem utiske dok ih u potpunosti ne isprobam. Riječ je setu od četiri četkice, od kojih su dvije za lice, a dvije za oči. Cijena ovog seta u  katalogu je 23,95 KM, što po meni i nije baš pristupačna cijena, ali ipak mislim da vrijede. Ja nisam probala neke skupe brendirane četkice, ali mislim da ove četkice nisu daleko od tih skupih. Čak sam čitala recenzije da ih preporučuju i profesionalni šminkeri, da se sa njima može postići profesionalan izgled makeup-a. Da ne zaboravim dodati da uz njih dođe praktičan neseser, koji je skroz običan, ali dobro dođe kad putujete negdje. Četkice sam oprala dosta puta i još uvijek mi nije ispala niti jedna dlaka, pa ćemo vidjet kako će se u budućnosti pokazati.Ovaj set dolazi u tri boje.

Slika 1. Ovo su boje seta- četkica koje možete izabrati.. 


Slika 2.Četkica za puder u kamenu i rumenilo



Prva četkica o kojoj ću pisati je za puder u kamenu, rumenilo, bronzer ili za šta vi već odlučite da će te je koristiti. U katalogu piše da omogućuje jednostavno i ravnomjerno nanošenje proizvoda na lice.
Ja sam je koristila za sve praškaste proizvode, jer sam željela da probam za šta će mi najviše odgovarati, a to je za mene puder u kamenu, odnosno setovanje korektora.

Slika 3.Četkica za tečni puder / podlogu



Kada je u pitanju ova četkica ona stvarno služi svojoj svrsi. Bila sam dosta skeptična oko nanošenja tečnog pudera sa njom jer sam slušala mnoge youtuberke kako pričaju da je s njom dosta teško ravnomjerno nanijeti puder jer ostaju tragovi. Međutim ja s ovom četkicom bez ikakvih problema nanosim puder, tako se lijepo  stopi s licem, ne ostaju nikakve linije. Također, s njom nanosim korektor za posvjetljivanje pojedinih dijelova lica. Meni je ona super i najdraža četkica iz ovog seta.

Slika 4. Četkica za sjenčenje sjenila za oči



U katalogu piše da služi za nanošenje sjenila na oči i njihovo sjenčenje kako bi njihovi prelazi bili što blaži. Moje mišljenje je da ova četkica najbolje služi za nanošenje sjenila kada je u pitanju preciznije stavljanje sjenila na oči. Vjerovatno ona za profesionalne šminkere može da služi za stapanje i sjenčenje sjenila, ali ja u tu svrhu više volim da koristim neke pufnastije četkice.

Slika 6. Četkica za obrve i usne


Piše da je pogodna za nanošenje sjenila za obrve, tuša u gelu, sjenila za oči, ruževa..Ja sam pokušala jedino da je koristim za obrve i za nanošenje sjenila na donji kapak i u tu svrhu radi svoje posao, ali iskreno, nju najmanje koristim. Ne volim da koristim sjenila za obrve, niti sam spretna u nanošenju tuša u gelu:), jedino je volim koristiti pri nanošenju sjenila na donji kapak :D :D


Toliko od mene u ovom postu.
Pišite u komentare da li ste koristile ove četkice i kako ste zadovoljene njima
Ljubimo vas

9. ožujka 2017.

MICELARNA VODA ILI PRIRODNI TONIK ZA SKIDANJE ŠMINKE-Moje iskustvo i zašto preporučujem oba proizvoda




Pozdrav dragi moji, konačno sam našla malo vremena da i ja nešto napišem. 
Mnoge od nas su bar jednom u životu probale micelarnu vodu, mlijeko ili tonik za skidanje šminke. Kao što možete iz naslova naslutiti u ovom postu će biti riječ o toniku i micelarnoj vodi, nisam neki obožavatelj mlijeka za čišćenje lica tako da sam davno od njih odustala.

Do sad sam isprobala nekoliko miceralnih od drogerijskih do onih koje se mogu kupiti u apoteci ( Garnier, Avene itd) i mogu vam samo reći da sam bila jako razočarana jer su mi sve dodatno isušivale lice i nisu bile zdrave za moju kožu (nekoliko prijateljica mi je potvrdilo isto). Nakon mog razočarenja u micelarne vode kao i mlijeka, mojoj potrazi je došao kraj kada sam otkrila prirodni tonik za skidanje šminke. O njegovim blagodatima ću još pisati.


Farmasi Skintrends micelarnom vodom 3 u 1




Zašto sam se odlučila za Farmasi Skintrends micelarnu vodu iako sam na početku napisala da sam razočarana u iste i slične proizvode. Odgovor je jednostavan, jedna od najboljih prijateljica mi je počela raditi za Farmasi i kada mi je dala novi katalog, zainteresovala sam se bas za ovaj proizvod jer je u tom periodu u našem gradu vlada ogromna restrikcija vode, a šminka je morala da bude kvalitetno uklonjena sa lica. Ova micerlana mi se odmah dopala jer na samoj ambalaži piše da  sadrži ekstrakt acai bobica ( acai sam već koristila u ishrani i mnogi su već čuli za njega, nova tzv. superhrana koja zaista i pomaže) kao i to da je pogodna za suhu kožu i da je dodatno ne isušuje. Pošto je ova zima bila baš jaka i hladna, koža lica mi je bila dodatno suha i nisam je htjela još više isušiti nekim agresivnim proizvodom. Micelarna voda dolazi u providnoj plastičnoj ambalaži od 225 ml., ugodnog je mirisa i lahko se dozira, ne izlazi ni premalo ni previše proizvoda.

FARMASI kaže da ovaj proizvod u samo jednom potezu, odstranjuje šminku i sebum bez utrljavanja, hidratizuje i umiruje, ne iritira kožu i ostavlja je savršeno čistom i bez osjećaja neprijatnosti. Također odčepljuje  pore, tonizira i vraća izgubljenu vlažnost, a već spomenuti ekstrakt acai bobica revitalizuje i hrani kožu. Ovaj proizvod je namijenjen za sve tipove kože. Nije potrebno dodatno ispiranje.

MOJE ISKUSTVO nakon potrošene jedne boce jeste da je ova micelarna ispunila ono što proizvođač kaže za nju. Imam mješovitu kožu koja je osjetljiva i sklona aknama koju je hladna zima dodatno isušila, i svaki proizvod sam koristila sa oprezom kako ne bih napravila još veću štetu na licu i vratila probleme sa aknama. Koristeći ovu micelarnu moja koža je dobila dodatnu hidrataciju i uspješno sam skidala šminku sa lica kao i sa očiju. Važno za spomenuti jeste da imam osjetljive oči koje mnogi proizvodi znaju iritirati, a od nekih su mi i trepavice pojačano opadale 😕. Sa ovim proizvodom to nije bio slučaj, bez problema i iritacije sam uklanjala šminku sa očiju, a trepavice su ostajale tamo gdje im je i mjesto . Iako su micelarne vode većinom ne ispiru, ja to ipak učinim svaki put, jer ne volim osjećaj koji imam nakon njih, nakon skidanja šminke i sa Farmasi micelarnom vodom morala sam se umiti, imala sam uvijek neki ljepljivi osjećaj na koži koji mi nije bio baš ugodan i to je jedina mana ovoj micelarnoj koja se lahko može zanemariti. Definitivno preporučujem ovaj proizvod da ga i vi isprobate, pogotovo djevojke koje imaju suhu kozu ili mješovitu kao ja. Proizvod je trenutno na sniženju i košta 9 KM, sasvim dobra cijena za odličan proizvod.


Tonik za skidanje šminke by Aida Karamović


Ovaj prirodni tonik je nešto najbolje što sam ikad probala za skidanje šminke. Lagan je, ne izaziva nikakve iritacije, i što je najbitnije u jednom potezi sa malo proizvoda na blaznici odstrani i vodootpornu šminku i vjerovali ili ne pritom je sasvim PRIRODAN. Da, i to postoji, prirodno, zdravo i učinkovito. Rekoh vam, nešto najbolje i najsavršenije što sam imala priliku koristiti.

AIDA KARAMOVIĆ nam kaže da njen savršeni tonik skida čak i HD šminku, poptuno je siguran za oči. Oism što skida šminku, tonik hrani vašu kožu te pospješuje rast obrva i trepavica.

MOJE ISKUSTVO sa ovim tonikom ne znam hoću li moći da vam dočaram, ali pokušat ću.
Aida zaista nije pogriješila u svom opisu ovog tonika,  sa malo proizvoda uspijem skinuti svu šminku sa lica, a ono što ovaj tonik čini posebnim i drugačijim od micelarnih jeste da njega zaista ne morate ispirati jer će vaše lice biti odmah mekano i vidljivo čisto i hidratizirano, i kao što sam već spomenula, proizvod je 100% prirodan tako da neće biti nikakvih negativnih posljedica. Tonik mi je postao posebno drag kada sam shvatila da mi njeguje trepavice i da ih zaista dodatno hrani. Nisu ispadale čak ni onda kada sam imala jako mnogo maskare na njima, trepavice umjesto na blaznici bile su tamo gdje i treba da budu, na mojim očima  😀. Moram napomenuti da sam mnogo puta pročitala da djevojke tokom svoje svakodnevne njege lice, micelarne vode koriste kao tonike, misleći valjda da tako čine dobro svojoj koži, da će je na neki način nahraniti. NE, ne radite to nikada, micelarne vode nisu namijenjene za takav vid njege. Zbog toga mi je ovaj tonik must have pogotovo kada želim da nahranim kožu u hladnijim danima, njega bez grižnje savjesti mogu nanijeti i kao tonik nakon čišćenja i prije hranjive kreme jer je potpuno prirodan bez ikakve hemije u svom sastavu. Cijena ovog tonika je 9 KM. Savršena cijena za još savršeniji proizvod koji svakome preporučujem da ga isproba, pogotovo onima koji kao i ja, malo više obraćaju pažnju o tome šta stavljaju na kožu i koji žele da još dugooo dugoo imaju svoje obrve i trepavice na pravim mjestima 😀.

Stranica sa koje možete naručiti savršeni prirodni tonik za skidanje šminke 💗, kao i mnoge druge odlične Aidine proizvode o kojima ću i u budućnosti pisati: https://www.facebook.com/Aidaa.Karamovic/


Kako vi skidate svoju šminku? Da li ste probali ove proizvode ili slične koje bi nam mogli preporučiti kako bi i njih uvrstili u naše recenzije. 
Pišite nam 💕.

Šaljemo vam mnogo 😘 iz kišnog Sarajeva.

6. ožujka 2017.

PRIRODNA KOZMETIKA MNOGODOBRO - piling za lice i maska za lice Deep Cure


Mislim da je došlo vrijeme da vam napišem svoje utiske kad je u pitanju prirodna kozmetika >>Mnogodobro<<.  Prvo da kažem da sam ja veliki ljubitelj prirodne kozmetike, pri čemu nije bitno da li su u pitanju proizvodi za lice, kosu, kožu ili eventualno ulja. Prema tome, uvijek ću ih kupovati, isprobavati i naravno pisati svoje mišljenje i preporuke, naravno ukoliko vas to zanima.

Prvi proizvod o kojem želim da vam pišem jeste piling za lice. Na početku, ono što me oduševilo kada sam otvorila proizvod je miris, koji je dosta ugodan, uopšte ne smeta, mmmm ljepota. Proizvod se fino nanosi na lice, nije previše grub, a ni previše blag, meni sasvim dovoljan. Ja ga ne koristim svaki dan, ali kad ga koristim to uradim prilikom kupanja, pri čemu prvo dobro očistim lice, pa piling masiram po licu kružnim pokretima. Poslije umivanja, lice je toliko mekano, svježe, a pri tome jako lijepo miriše.

Sastav Pilinga za lice:
-ekstra djevičansko kokosovo ulje,
-med i
-smeđi šećer
Po sastojcima se vidi da je proizvod kvalitetan. Svi smo dobro upoznati za šta je sve dobro i za šta se sve koristi kokosovo ulje, pa prema tome nema potrebe da i ja o tome pišem.
Med osim što je dosta dobar u ishrani, on je dobar u borbi protiv bubuljica, pjega i fleka. Također, med omekšava kožu, sprječava isušivanje kože, što je meni potrebno, te je djelotvoran u borbi protiv bora i akni.
Smeđi šećer je glavni sastojak ovog i svakog prirodnog pilinga, on uklanja sve nečistoće na koži i dovoljno je blag da vam ne ošteti kožu dok radite piling.

Količina koju ja posjedujem je od 110 ml, cijena za ovu količinu je 7 KM, meni dovoljna jer ne volim ogromna pakovanja proizvoda za lice, jer ih ne mogu potrošiti i zasitim ih se. Također, na pakovanju piše do kojeg datuma ga trebate upotrijebit, dosta bitna stvar.

Sljedeći na redu proizvod jeste maska za lice "Deep cure".

E kad je u pitanju maska za lice, proizvod isto tako fenomenalno miriše, stavljam je 2 puta sedmično, mislim da je sasvim dovoljno. Kada je u pitanju kvaliteta, meni odgovara, radi svoj posao, dakle lice poslije nje je mekano, ustvari, toliko je mekano da ja na svoju suhu kožu poslije  ne stavljam nikakvu kremu. Na proizvodu ne piše koliko je treba držati na licu, međutim ja držim svaki put drugačije, sve zavisi sa koliko vremena raspolažem :). Na stranici piše da je univerzalna maska, te da se nanosi i na područje oko očiju i usana, što je super.


Sastav:
-ružine latice,
-bademovo ulje,
-košpice marelice,
-kokosovo ulje,
-pasta badema,
-pasta marelice,
-med
Kao što vidite dosta prelijepih i kvalitetnih sastojaka se nalazi u njoj. Prilikom istraživanja, vidjela sam za šta su sve dobri ovi sastojci.
Ružine latice djeluju umirujuće na kožu, podmlađuju je, čiste i obnavljaju bez isušivanja.
Bademovo ulje je neophodan sastojak za zaštitu kože, dakle, vlaži, hrani i štiti kožu. Dosta je blago ulje, koje lako prodire u kožu, pri čemu je čini mekom i svilenkastom.
Ulje marelice se koristi u njezi svih tipova kože. Dosta se koristi pri njezi kose, jer daje baršunast osjećaj, osjećaj elastičnosti i čistoće. Karakteristike ovog ulja kad je u pitanju lice, jeste da  zacjeljuje opekotine od sunca, zaglađuje bore, ujednačava ten, smanjuje masni sjaj i ožiljke, vrača koži elastičnost i još dosta toga...

Količina koju posjedujem je 45 ml, a cijena za ovu količinu je 6 KM. Kao što sam već rekla, sasvim dovoljna količina da je fino potrošite. I na ovom pakovanju piše datum do kojeg se treba upotrijebiti, a kod mene je to malo manje od godinu dana, sasvim dovoljno:) :)..

Loše strane proizvoda
-kad je maska u pitanju, jedino što je meni "loša strana", ulje doslovno curi, pa vam je potrebno da imate pri ruci peškir da ne biste napravili neki belaj:) :).
Mislim to i nije neka loša karakteristika,ali eto mene malo nervira.
-dok kod pilinga nemam ništa loše da kažem.
Dobre strane proizvoda:
-hrani kožu,
-čini je mekanom,
-ne isušuje,
-nema potrebe za stavljanjem kreme poslije korištenja proizvoda,
-elastičnost kože....

Ja se nadam da će vam ovaj post biti dobar kao preporuka za ove proizvode i naravno prirodnu kozmetiku općenito. Mislim da trebamo što više koristiti prirodne proizvode pri njezi lica posebno.
Nadam da će te uživati pri čitanju i da nisam previše pretjerala sa pisanjem :D.


Ukoliko vas zanimaju njihovi proizvodi ostavit ću vam njihovu fb stranicu i web stranicu.
https://www.facebook.com/Mnogodobro-593277917455844/?fref=ts -facebook stranica
http://mnogodobro.ba/o-nama/-web stranica 

Uživajte.
Amila &Admira
Šaljemo vam puno poljubaca